Wat is er aan de hand met Watt?

Wat is er aan de hand met Watt?
Foto: © SC

Maandagavond 19u30 in het Koning Boudewijnstadion: Lierse en Anderlecht bevechten elkaar bij de beloften. Bij de Pallieters in de spits: Tony Watt. De jongeman die furore maakte dankzij zijn winnende goal in de Champions League tegen Barcelona.

Een vreemd beeld toch dat een speler van Celtic Glasgow, die al in de Champions League aantrad, bij de beloften van Lierse moet meevoetballen. Stanley Menzo had er een simpele verklaring voor. "Hij is fysiek nog niet in orde en moet matchritme opdoen." Lierse verloor de partij met 3-1, maar Watt maakte wel een schitterende actie om de 1-1 op een presenteerblaadje aan te bieden. Menzo ging dus tevreden naar huis.

In Schotland rijzen er nu wenkbrauwen bij het horen van de povere status van de 19-jarige aanvaller. Bij Celtic hoopten ze immers dat Watt wekelijks zou spelen en zo progressie zou maken om volgend seizoen terug te keren. "Ik vind het spijtig dat Stanley het nodig vond om Watt publiekelijk aan de kaak te stellen", zei Neil Lennon, coach van Celtic. "Maar hopelijk neemt Tony dat serieus en kan hij zich meer inzetten."

"Hij kwam vorig weekend van de bank en scoorde. Dat zal hem wel een hoop vertrouwen geven. Het is essentieel voor iemand van zijn leeftijd dat hij elke dag beter wil worden. Hij ontbreekt wat fysiek en dat is zijn eigen schuld", was ook Lennon streng. "De reden waarom we hem uitleenden is om hem beter te laten worden en bij zijn terugkeer klaar te zijn voor de A-ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties