Reactie Van Imschoot: "Lijkt hier wel een titelfeestje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Van Imschoot: "Lijkt hier wel een titelfeestje"
Foto: © SC

KV Oostende pakte vanavond haar eerste overwinning van het seizoen. Tom Van Imschoot trapte de promovendus al na een tiental minuten richting het delirium. "Deze overwinning bezorgt ons echt wel een boost. De druk was de voorbije dagen niet te onderschatten."

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende verdubbelde vanavond haar puntentotaal. Door de eerste overwinning springen The Kustboys – althans voor een dagje - naar een veilige dertiende stek. In het Albertpark barstte spontaan een feestje los. “Het lijkt wel alsof we vanavond de titel hebben gepakt”, vertelt Tom Van Imschoot. “We hebben dit seizoen al een heleboel meegemaakt, maar vanavond zat het eindelijk eens mee.”

De wedstrijd werd de voorbije dagen afgeschilderd als een alles-of-nietspartij voor de thuisploeg. “Het doet deugd om eindelijk die drie punten op zak te steken. Deze overwinning bezorgt ons echt wel een boost. De druk was de voorbije dagen niet te onderschatten. Al vond ik ons vandaag niet al te best voetballen. Het slotoffensief van Charleroi? Ja, op het einde is het pompen of verzuipen, hé.”

"Niet naar klassement kijken"

De 32-jarige middenvelder tekende voor het enige doelpunt van de partij. “Ik zag dat de doelman er niet al te goed bij zat bij de inzet van Laurent Depoitre. Ik ramde het leer dan ook mooi in het dak van het doel. Het blijkt dan nog eens een belangrijke goal te zijn met het oog op de rest van het seizoen. Nu moeten we de knop echter al kunnen omdraaien en toeleven naar de partij van volgend weekend bij Waasland-Beveren.”

Ondertussen nipt de ex-speler van onder meer Sint-Truiden, KVC Westerlo en RAEC Mons van een recuperatiedrankje. “Het is eigenlijk niet te drinken. (lacht) Een pintje zou er momenteel beter in gaan! Nee, serieus. Ik wil vanavond vooral genieten van de overwinning. Ik wil echter niet naar het klassement kijken. Het is niet belangrijk waar onze concurrenten staan. Oostende moet gewoon week na week punten proberen sprokkelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties