Kan het nog spannender in de tweede klasse?

Joris De Wolf
| 37 reacties
Kan het nog spannender in de tweede klasse?
Foto: © SC

Vorige week lieten we nog weten dat het ongemeen spannend kon worden in de strijd om de periodetitel in de tweede klasse. Met vijf ploegen bovenaan op amper twee punten verschil is dit zonder twijfel het geval.

Afgelopen weekend leek Moeskroen op weg naar de periodetitel, maar Eupen besliste daar anders over door te gaan winnen op het veld van de leider. De Panda’s tellen twintig punten en dat zijn er twee minder dan Moeskroen. Eupen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Indien Eupen zes op zes haalt in de resterende thuiswedstrijden tegen Aalst en Hoogstraten is de periodetitel een feit.

Naast Eupen voelt Moeskroen ook de hete adem van naaste achtervolgers Westerlo, Sint-Truiden en Antwerp. Westerlo won op het veld van Roeselare met 1-2 en STVV klopte Dessel met 0-2. De ex-eersteklassers volgen op een punt van de Hengeouwers.

En hoe zit het met Antwerp? The Great Old klampt goed aan en staat met twintig punten op een mooie vijfde plaats. Bij Antwerp beseffen ze hoe zuur de ‘verloren’ twee punten van tegen Geel kunnen zijn. Volgende week staat de topper tegen Sint-Truiden op het programma.  Ook RWDM Brussels, dat dit weekend gelijk speelde, blijft met 17 punten nog redelijk bovenin meedraaien. Daaronder zit al een kloof van vijf punten op White Star Brussel.  

Onderaan het klassement verandert er weinig. Hoogstraten blijft na het thuisverlies tegen Boussu Dour allerlaatste. Visé en Geel kampen nog steeds met grote zorgen na amper vijf punten in negen wedstrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties