"Lukaku klaar voor het echte werk"

Joris De Wolf
| 5 reacties
"Lukaku klaar voor het echte werk"
Foto: © SC

Roberto Martinez, trainer van Everton, is vol lof over zijn spits Romelu Lukaku. "Hij kan zo veel meer zijn dan een supersub." Vanavond sluit Everton de zesde speeldag in de Premier League af thuis tegen Newcastle.

Vorige week was Lukaku meteen beslissend voor The Toffees. In de wedstrijd tegen West Ham startte hij op de bank, maar scoorde hij als invaller het winnende doelpunt. Dat gebeurde vorig seizoen bij West Bromwich Albion wel meermaals. Met zeventien doelpunten in twintig basisplaatsen en vijftien invalbeurten kreeg hij het label van supersub opgeplakt.

“Ik denk dat Romelu klaar is om te starten”, zegt zijn trainer Roberto Martinez in de Britse pers. “Met zijn snelheid en kracht kan hij het verdedigers van bij het begin van de wedstrijd lastig maken. Lukaku heeft ondertussen genoeg ervaring kunnen opdoen. Als je zeventien doelpunten scoort in een seizoen in de Premier League, wil dat toch iets zeggen.”

Met Arouna Kone, Nikica Jelavic en Romelu Lukaku heeft Martinez een luxeprobleem voor de positie als diepe spits. “De plaatsen in het basiselftal zijn heel duur. Maar dat is alleen maar positief om ons niveau op te krikken”, besluit Martinez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties