Mbemba: "Anderlecht kan beter"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Mbemba: "Anderlecht kan beter"
Foto: © SC

Chancel Mbemba kreeg gisteren bij RSC Anderlecht opnieuw het vertrouwen van John van den Brom. De 19-jarige Congolees beschaamde niet en was voor rust één van de weinige uitblinkers bij paars-wit. "Of ik hoop om ook woensdag een stekje in de basis te krijgen? We zien wel."

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht won gisteren met 2-0 van Lierse SK. De landskampioen mocht blij zijn dat de geelhemden niet met een voorsprong de rust ingingen. Een feit dat zeker gedeeltelijk de verdienste was Chancel Mbemba. “Het is voor de verdediging belangrijk om eens die nul te houden. We maakten een moeilijk eerste helft door, maar dat was toch ook de verdienste van een sterk Lierse. Al moeten we ook in de spiegel durven kijken: Anderlecht kan beter.”

"Tegen Olympiakos drie punten ambiëren"

“De trainer vroeg aan de rust om meer druk naar voren te gaan zetten”, doet de Congolees de plannen van John van den Brom uit de doeken. “Cheikhou Kouyaté en ik hebben die raad goed opgevolgd en sindsdien is Lierse eigenlijk nooit meer gevaarlijk geweest.

Woensdag komt Olympiakos op bezoek in het Astridpark. Wat verwacht Mbemba van zijn eerste stapjes op het kampioenenbal? “In de Champions League speel je enkel zware wedstrijden. Toch moet Anderlecht tegen Olympiakos de drie punten ambiëren. Of ik hoop om opnieuw de voorkeur te krijgen op Bram Nuytinck? Als ik speel, dan zal ik gewoon mijn wedstrijd afhaspelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties