'Oskaar van de Week': Jan Vertonghen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
'Oskaar van de Week': Jan Vertonghen
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Weekwinnaar van de 'Oskaar' blijft deze week in eigen land.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En de laureaat van deze week blijft in eigen land.

Thibaut ‘Tijd Winnen’ Courtois

Het meest lachwekkende tafereel was dit weekend te zien in de Madrileense derby. Op de koop toe gaat die award naar onze eigen Thibaut Courtois. De doelman van Atlético Madrid haalde het in zijn hoofd om in de slotseconden van de partij bij Real Madrid de drie punten veilig stellen door tijd te rekken. Dat was echter zonder de aalvlugge Gareth Bale gerekend. Gelukkig voor Courtois belandde het leer naast zijn kooi, maar zijn toneelstukje achteraf was niet te versmaden.

De doelman schreeuwde het uit van de pijn. De volledige voetbalwereld was het erover eens dat Courtois een stukje komedie aan het spelen was. Zijn toneelstukje was enorm overtuigend en op de koop toe verscheen onze nationale nummer één daags nadien in de pers met ingetapete vingers. We hopen alvast – en zijn er eigenlijk ook van overtuigd – dat Courtois fit zal zijn voor het treffen met Kroatië. De beelden kan u alvast hieronder eens nakijken.

Matennaaien: een kunst

José Mourinho hekelde na afloop van de partij tussen Tottenham Hotspur en Chelsea FC het gedrag van Jan Vertonghen. De Rode Duivel vocht gedurende negentig minuten een robbertje uit met Fernando Torres. Resultaat: de Spaanse aanvaller mocht gaan douchen met twee gele kartonnetjes. De reactie van Torres is natuurlijk niet goed te praten, maar Vertonghen zat de aanvaller echt wel een volledige wedstrijd te jennen. Vandaar krijgt de Rode Duivel deze week onze ‘Oskaar’ van de week! Proficiat, Jan!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties