Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Elk weekend stroomt de voltallige redactie uit naar alle wedstrijden in de Jupiler Pro League. Bij terugkomst verkoos Voetbalkrant, zoals steeds na lang gepalaver, het team van de week.

In doel kiezen we voor Mathew Ryan van Club Brugge. Hij hield de nul na de snelle goal van Lestienne. Het was broodnodig, want Club kwam niet meer tot scoren na dat vroeg openingsdoelpunt. Het is al de derde nominatie voor de Aussie, die sterk aan zijn eerste seizoen in onze hoogste klasse begon.

Centraal achterin stond het bij Racing Genk en Standard als een huis dankzij goede prestaties van Kara en Ciman. Die laatste tekende met een aardigheidje van op training overigens voor het derde doelpunt van Standard op Cercle. Op de flanken hebben we De fauw en Maréval. Vooral de verloren zoon van AA Gent liet zich opmerken. Hij zette een vrije trap om.

In het middenveld komen we alweer Thorgan Hazard tegen. Hij maakte op Lokeren deel uit van een gouden driehoek bij Zulte Waregem. Met twee goals, ééntje uit duidelijk buitenspel, blijft hij ook mee op kop in de topschuttersstand. Hij komt in ons team van de week ex-ploegmaat Franck Berrier tegen die heerste als vanouds. Vooral dankzij het uitstekende werk van stofzuiger Van Imschoot kon de Fransman zijn ding doen.

Voorin kiezen we voor twee pionnen uit de gevaarlijke drietand van Kortrijk. Raman liep als een bezetenen tussen de lijnen en was een gesel voor de defensie van Waasland-Beveren. Hij bood met een assist die andere uitblinker, Santini, de eerste goal aan. Batshuayi zorgde met twee goals tegen Cercle dat de Gouden Stier nog een week langer op zijn rugnummer prijkt. Hamdi Harbaoui haalde het team net niet, maar verdient een eervolle vermelding.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties