Reactie Gillet: "Strafschop niet slecht gegeven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Gillet: "Strafschop niet slecht gegeven"
Foto: © SC

RSC Anderlecht schoof gisterenavond van de dansvloer op het kampioenenbal. De hoofdstedelingen toonden zich de beste in het spel, maar verzuimden te scoren. "Die kleine foutjes betaal je op dit niveau meteen cash", meent Guillaume Gillet.

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht ging in het eigen Constant Vanden Stockstadion met zware 0-3-cijfers onderuit tegen Olympiakos Piraeus. De jonge garde van John van den Brom toonde zich terecht fier op het geleverde spel, maar uiteindelijk tellen enkel de punten. Dat besefte ook Guillaume Gillet na afloop van de partij. “Of ik vanavond de grootste teleurstelling uit mijn Europese carrière meemaakte? Die Europese uitschakeling tegen Partizan Belgrado was toch nog een koudere douche.”

“Ik betrad de kleedkamer na de wedstrijd met een verschrikkelijk gevoel”, aldus een eerlijke aanvoerder. “We maakten achteraan enkele kleine foutjes en dat betaal je op dit niveau meteen cash. We konden voor de koffie tot vijf keer toe de score openen, maar uiteindelijk werd het wel 0-1. En precies daar zit momenteel het verschil tussen Anderlecht en Olympiakos.”

"Foutjes betaal je meteen cash"

Op de koop toe miste Anderlecht opnieuw een strafschop. Deze keer was het Aleksandar Mitrovic die de elfmeter niet tegen de touwen kon kegelen. Gillet weet natuurlijk als geen ander hoe de 19-jarige Serviër zich nu moet voelen. “Nochtans was die strafschop helemaal niet slecht gegeven. De doelman van Olympiakos is bovendien een specialist. Op de eerste speeldag hield hij er eentje van Zlatan Ibrahimovic uit zijn doelvlak.”

Vooraf werd de wedstrijd tegen de Grieken gezien als een alles-of-nietspartij. Hoe moet het nu verder? “We hebben nu eenmaal niet gewonnen en de wereld zal daardoor niet stoppen met draaien. We moeten de komende weken simpelweg hetzelfde Anderlecht als vandaag tonen. Of de derde plaats nog haalbaar is? We hebben alleszins niets meer te verliezen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties