Historische fusie in Menen

Joris De Wolf
| 3 reacties
Historische fusie in Menen
Foto: © SC

In het West-Vlaamse Menen zullen vanaf het seizoen 2014-2015 vierdeklasser KSC Menen en vierdeprovincialer KFCT Menen de krachten bundelen. De nieuwe fusieclub zal de naam KSCT Menen dragen en zal onder het stamnummer van KSC Menen aantreden in vierde klasse.

Op een persconferentie in het stadhuis van Menen noemen de twee clubs de fusie historisch. “De drijfveer voor de fusie is tweevoudig. Vanuit sportief oogpunt wil KSCT Menen een stabiele vierdeklasser zijn, met een kwaliteitsvolle jeugdwerking.”

“Ook vanuit economisch standpunt is deze fusie een goede zaak. De club zou in staat moeten zijn om meer werkings- en impulssubsidies te krijgen van de overheid. Ook de sponsors van beide clubs krijgen nu de mogelijkheid om maar een in plaats van twee clubs te sponsoren.”

Eddy Lust, schepen van sport van de stad Menen is alvast opgetogen over de fusie. “Ons sportbeleid wil inwoners in beweging zetten. Talentvolle sporters willen we stimuleren en optimaal begeleiden. In dat opzicht is het schitterend dat voetbalminnend Menen ons vanaf volgend seizoen helpen deze doelstelling te verwezenlijken. Doordat ze de handen in elkaar slaan, maken ze ons werk eenvoudiger, duidelijker en vooral efficiënter.”

Lust wens de nieuwe fusieclub alvast veel succes toe. “Het is een echt huzarenstukje wat deze twee voetbalclubs hebben gedaan. Eindelijk heeft het gezond verstand gezegevierd. Ik wens hen dan ook heel veel succes toe”, besluit een tevreden schepen van sport. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties