Interview Maes: "G7? Zeg maar G8"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties
Maes: "G7? Zeg maar G8"
Foto: © SC

Lokeren-coach Peter Maes staat met zijn team ook dit seizoen voorlopig waar het hoopt te staan, op een play- off I-plaats. Het is een bevestiging van het nut van een duidelijk beleid en nuchtere instelling. Voetbalkrant.com ging op bezoek in Lokeren voor een gesprek.

Sander De Graeve in Lokeren

Peter, jullie bevestigen het knappe seizoen van vorig jaar.

“We hebben er een waarde aan toegevoegd. Er is nu meer creativiteit en we creëren meer kansen dan vorig jaar. Toen dachten vooral aan het verdedigen van een resultaat, nu proberen we een resultaat uit te bouwen.”

Hein Vanhaezebrouck heeft het over de G7, mét Zulte Waregem en ook Lokeren, kan je hem daarin volgen?

“Hein zegt zoiets niet zomaar, er zit een strategie achter. Ik heb het zelf liever over een competitie met twee snelheden, waar telkens acht ploegen in zitten. Hij spreekt over de G7, maar ik heb het dan over de G8. Daar reken ik Kortrijk ook bij.”

“Wij doen het momenteel misschien iets beter omdat wij de gelegenheid kregen om te bouwen. We moeten niet elk jaar zo drastisch verfrissen. Kortrijk is wel een team met voldoende mogelijkheden om steeds bij die bovenste acht te zijn.”

Lokeren blijft er met een beperkt budget in slagen om de kern bij elkaar te houden, hoe doen jullie dat?

“Kijk een club heeft altijd een aantal pijlers. Dat zijn afspraken waar iedereen zich aan moet houden. Wij staan voor een bepaald beleid en ambitie en bepaalde dingen kunnen hier niet. Spelers goedkoop laten vertrekken is daar een voorbeeld van. Dat gaat ten koste van de rangschikking.”

“Daar slagen we vooralsnog goed in. Onze voorzitter stelt paal bij perk. Iedereen moet hier naar waarde ingeschat worden. Spelers gaan ook minder snel roepen dat ze weg willen. Ze weten dat er geld op de plank moet komen eer ze mogen vertrekken.”

Jullie aankoopbeleid werkt ook goed, met relatief goedkope transfers als Vanaken en Remacle. Is het jouw kwaliteit om die dan meteen te laten renderen?

“Dat is niet de verdienste van één persoon. Dat komt door de structuur waarin heel wat mensen werken. Wij trekken ook geen zeven, acht spelers aan. We houden het meestal bij twee of drie. Die komen dan in een groep waar al een hiërarchie is.”

"We mogen onszelf niet over het paard tillen"

“Ze vinden ook heel snel hun weg in die structuur en worden ook snel opgenomen door de groep. In een groep die al even bij elkaar is, zit meer discipline. Alles draait om duidelijkheid.”

Momenteel staat Lokeren in de top-zes die dezelfde teams als vorig jaar bevat. Verwacht je diezelfde teams ook aan het eind in de top-zes?

"Wij pretenderen alvast de top-zes, maar het seizoen is nog lang en kent golfbewegingen. We stonden lange tijd derde, nu zesde en misschien komen we ook nog eens op de achtste plaats terecht. Het klopt wel dat de eerste zes op een hoger niveau spelen, maar er zijn nog heel wat punten te verdienen. We mogen onszelf niet over het paard tillen want er is nog veel concurrentie rondom ons." 

Lees hier morgen wat Peter Maes te zeggen heeft over onder anderen Remacle, Vanaken en Laurens De Bock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties