Reactie N'Sakala: "Nederlaag zwaar om dragen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
N'Sakala: "Nederlaag zwaar om dragen"
Foto: © SC

RSC Anderlecht nam gisteren wel een enorm koude douche in de Champions League. De Belgische landskampioen speelde lang geen slechte partij, maar kwam van een kale reis terug. "Een 0-3-verlies op eigen veld is enorm zwaar om dragen", aldus Fabrice N'Sakala.

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht danste gisteren een (Brusselse) wals op het kampioenenbal. Olympiakos Piraeus had echter geen zin in een feestje, maar was wel moordend efficiënt. Het werd uiteindelijk 0-3. Fabrice N’Sakala – die op links overigens een degelijke partij afwerkte – was dan ook teleurgesteld na afloop.

“We speelden een sterke wedstrijd, maar lieten het voor doel afweten”, was de Franse verdediger eerlijk in zijn analyse. “Een 0-3-verlies op eigen veld is enorm zwaar om te dragen. Of er vandaag enkele verdedigende fouten zijn gebeurd? Ik denk dat we vooral ervaring misten tegen Olympiakos, maar ik respecteer de keuzes van de coach en iedereen ging simpelweg tot het uiterste.”

"We misten vooral ervaring"

Toch zag de flankverdediger ook enkele positieve puntjes. “De voorbije weken was ons spelniveau ondermaats. Ook bij Benfica konden we geen voet aan de grond krijgen. Ik denk dat we vanavond wel gereageerd hebben. Nu moeten we dat gevoel vasthouden en de komende weken nog verder evolueren. Er komt nu een wedstrijd tegen Paris Saint-Germain aan, maar wanhopen is zeker niet aan de orde.”

In de eerste helft werd John van den Brom nog wat grijzer. Aleksandar Mitrovic miste immers een strafschop. “Er werden voor de wedstrijd twee spelers aangeduid om die strafschop te trappen en Mitrovic was één van hen. Wat ik van die misser denk? We gaan er geen thema van maken.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties