'Oskaar van de Week': KAA 'Indianendans' Gent

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
'Oskaar van de Week': KAA 'Indianendans' Gent
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week leveren we onze 'Oskaar' af in een Oost-Vlaamse wigwam.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En voor deze speciale gelegenheid halen we zelfs een ware rookpluim boven.

Jong geleerd is oud gedaan

Afgelopen weekend toonde Adnan Januzaj zijn kunsten aan de volledige voetbalwereld. Het 18-jarige goudhaantje van Manchester United sleepte zijn team met twee doelpunten voorbij Sunderland. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht liet zich echter ook op een andere manier opmerken. Eén ding is zeker: als zijn voetbalcarrière om de één of andere reden in het slop geraakt, wacht misschien wel een toekomst op het podium.

Januzaj hoopte immers om ook nog een strafschop uit te lokken. De middenvelder – die aangaf voor de Rode Duivels te zullen kiezen als Marc Wilmots hem wil meenemen naar Brazilië – rolde nagenoeg de volledige defensie van The Black Cats op. Zijn schwalbe leverde hem bovendien een (terechte) gele kaart op. Goeien bal, Adnan! (De schwalbe kan u in onderstaande video bekijken op 3'52'', nvdr.)

Wel sfeer, geen sfeer?

Enkele weken geleden stond de gloednieuwe Ghelamco Arena in rep en roer. Het clubbestuur van KAA Gent had toen immers een rookpluim de wereld ingestuurd om de fans op te roepen niet massaal te gaan rechtstaan in het stadion. De blauw-witte spionkop – die zijn basis in tribune 2 heeft – mag vanaf de dertiende rij op de banken gaan staan. Meteen zagen enkele Facebook-groepen het levenslicht om op te roepen dat iedereen voor de sfeer moet zorgen. Gisteren wilde het clubbestuur de Ghelamco Arena dan weer wel in vuur en vlam zetten. Er werden zelfs zogenaamde ‘klappertjes’ uitgedeeld. Dus eerst de sfeer (gedeeltelijk) verbieden en vervolgens enkele duizenden euro's spenderen aan zo'n actie? Rare jongens, die indiaantjes! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties