Interview Santini: "Verliezen niet in het Maksimir-stadion"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Santini: "Verliezen niet in het Maksimir-stadion"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond staat in Zagreb de WK- kwalificatiewedstrijd tussen België en Kroatië op het programma. Voetbalkrant.com belde, na Ivan Leko, nog een Kroaat uit onze competitie op. Ivan Santini geeft zijn visie op de partij.

Door Sander De Graeve

De prijsschutter van KV Kortrijk kiest uiteraard voor Kroatië. "Ik hoop dat Kroatië wint, ik kijk uit naar de wedstrijd. Volgens mij maken ze echt een kans. Als we spelen in Kroatië, maken we kans tegen elk team. We zijn thuis altijd de favoriet. We hebben ook niets te verliezen, we zijn al zeker van de tweede plaats, we kunnen enkel nog stijgen."

"We gaan proberen winnen om België wat te ambeteren. We zijn echter nuchter, België heeft maar één punt meer nodig uit twee wedstrijden. We gaan het alleszins proberen." Hij heeft wel vertrouwen in de kracht van het Maksimir stadion. "We verloren er maar twee wedstrijden in de laatste twintig jaar, geloof ik. We spelen er altijd goed, maar ik weet niet waarom. Vroeger waren het de supporters." Nu zal het stadion maar voor de helft gevuld zijn.

"Ze volgen me in Kroatië"

Over zijn eigen ambities om bij de nationale ploeg te komen is hij duidelijk. "Ik speelde al bij de U18, U19 en de U21. Natuurlijk droom ik van de nationale ploeg, moest ik dat niet doen, ik zou beter niet voetballen. Maar ik moet me nu concentreren op Kortrijk en het hier erg goed doen. Ze volgen mijn prestaties in Kroatië."

Hij kreeg alvast veel reactie uit zijn thuisland over het filmpje dat hij maakte voor KVK TV. "Veel mensen in Kroatië hebben het gezien. Het is op elke website en in elke krant verschenen. Mijn familie en vrienden moesten allemaal heel hard lachen."

Bekijk hieronder nogmaals de sketch met Ivan Santini en Yves Vanderhaeghe. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties