GROEP G: Bosnië-Herzegovina heeft kwalificatie in eigen handen

Joris De Wolf

Op de voorlaatste speeldag in groep G won leider Bosnië-Herzegovina van rode lantaarn Liechtenstein. Ook naaste achtervolger Griekenland hield de punten thuis tegen Slowakije. Litouwen en Letland bekampten elkaar in een overbodig duel.

Bosnië-Herzegovina - Liechtenstein: 4-1

Bosnië-Herzegovina kende een kalme avond. Nog voor de rust stond het al 4-0. Manchester City-spits Edin Dzeko was nog maar eens van kapitaal belang met twee doelpunten. Ook Misimovic en Ibisevic pikten hun doelpuntje mee. In de tweede helft maakte Hasler nog de eerredder voor Liechtenstein.

Door deze overwinning blijft Bosnië-Herzegovina op kop in groep G. Op de laatste speeldag trekken Dzeko en co richting Litouwen. Als ze daar de drie punten pakken zijn ze zeker van kwalificatie voor Brazilië aangezien hun doelpuntensaldo veel beter is als dat van naaste achtervolger Griekenland.

Griekenland - Slowakije: 1-0

In zijn voorlaatste wedstrijd van deze kwalificatiereeks heeft Griekenland met 1-0 gewonnen van Slowakije. Een own-goal van Liverpool-verdediger Martin Skrtel bezorgde de Grieken de broodnodige overwinning.

Griekenland heeft nog altijd evenveel punten als Bosnië-Herzegovina, maar het doelpuntensaldo van de Grieken is minder goed. Daardoor hebben Anderlecht-killer Mitroglou en zijn ploeggenoten niet langer de kwalificatie in eigen handen. Ze moeten rekenen op een misstap van Bosnië in Litouwen en zelf de overwinning pakken tegen Liechtenstein.

Litouwen - Letland: 2-0

In een overbodige wedstrijd tussen Litouwen en Letland werd het 2-0 voor de thuisploeg. Cernych voor de rust en Mikoliunas erna zorgden voor de doelpunten.