KVM organiseert barbecue in Oostende: "Meer fans meekrijgen op verplaatsing"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
KVM organiseert barbecue in Oostende: "Meer fans meekrijgen op verplaatsing"
Foto: © SC

Bij KV Mechelen hadden ze zich de competitiestart wellicht anders ingebeeld. De Maneblussers staan voorlopig op de twaalfde plaats en tellen maar acht punten. Maar de supporters blijven achter hun team staan en dat bewijst ook de barbecue die dit weekend wordt georganiseerd.

Door Timothy Collard

Dit weekend gaat Malinwa op bezoek bij KV Oostende en voor de gelegenheid organiseren de uitsupporters een barbecue aan de kust, gevolgd door een gezellige stoet over de dijk van Oostende. Voetbalkrant.com nam contact op met Dimitri Van Haezendonck, bestuurslid van supportersclub Yellow Red Flanders.

"Een leuk initiatief tegen een zachte prijs"

“Het is een leuk initiatief en supporters van KV Mechelen kunnen tegen een zachte prijs inschrijven. Om 16u30 à 17u verzamelen alle supporters om samen te eten. Vervolgens trekken we rustig aan naar het stadion en zullen we wellicht nog iets gaan drinken in enkele plaatselijke cafés.”

Hoewel Van Haezendonck volledig achter de evenementen van KV Mechelen 2.0 staat, heeft hij ook zo zijn bedenkingen. “Het is in mijn ogen eerder om de fans wat te sussen, om hen een alternatief aan te bieden. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren en dat is voorlopig niet het geval.”

"Als je televisietoestel aanzet kan je ook naar de match kijken, hé"

“Het is wel een goed signaal om opnieuw meer mensen mee te trekken op verplaatsing”, benadrukt Bart Van de Velde, voorzitter van de supportersclub. “Want de laatste tijd gaan minder en minder mensen mee naar de uitwedstrijden. Als je je televisietoestel aanzet kan je ook naar de match kijken en zo redeneren meer en meer mensen.”

“Als je ziet dat zelfs Anderlecht zijn stadion niet meer vol krijgt voor een wedstrijd in de Champions League. De ticketprijzen zijn duur en als het wat minder draait dan haken de mensen af en kijken ze gewoon thuis”, besluit Van de Velde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties