Vader Januzaj woedend op Wilmots

Joris De Wolf
| 64 reacties
Vader Januzaj woedend op Wilmots
Foto: © SC

De vader van Adnan Januzaj is woedend op bondscoach Marc Wilmots. Hij pikt het niet dat Wilmots in een interview stelde dat hij zich niet zou laten chanteren door de entourage van de Manchester United-speler. "Op die manier zal hij nooit voor de Rode Duivels spelen."

Voor het tweeluik tegen Kroatië en Wales riep Wilmots Januzaj op als vervanger van de geblesseerde Vincent Kompany. De 18-jarige vleugelspeler bedankte voor de uitnodiging. Abedin Januzaj, de vader van Adnan, lijkt hierin een grote rol te spelen. Hij wil dat zijn zoon pas kiest wanneer hij een basisplaats heeft veroverd.

In een interview met de RTBF afgelopen weekend zei onze bondscoach dat er met hem niet te onderhandelen valt. “Iedereen moet zijn plaats verdienen in de ploeg. Beloftes heb ik nooit gemaakt. Mijn spelers moeten tonen dat ze voor de nationale ploeg willen spelen, als ze hun keuze maken moet die vaststaan. Met mij worden er geen spelletjes gespeeld.”

Blijkbaar was de vader van Januzaj op zijn tenen getrapt door die uitspraak. Aan verschillende Belgische media liet hij weten niet onder de indruk te zijn van de praatjes van Marc Wilmots. “Het is een schande dat nu gezegd wordt dat wij zouden chanteren. Wij zijn nooit vragende partij geweest voor een selectie, integendeel. Adnan kiest wanneer hij een basisplaats heeft veroverd, en dat is nog altijd niet het geval.”

“Het is volledig uit de lucht gegrepen dat wij voorwaarden zouden stellen zodat Adnan voor België zou kiezen. Van die geruchten klopt helemaal niets. Het is Wilmots die probeert te chanteren. Laat dit duidelijk. Op deze manier zal mijn zoon nooit voor de Rode Duivels spelen.”

Naast België kan Januzaj ook kiezen voor Albanië, Servië, Turkije en Kosovo als het erkend wordt door de FIFA. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties