Maxime Annys: "Een nederlaag is geen drama"

Maxime Annys: "Een nederlaag is geen drama"
Foto: © SC

Hoogspanning in tweede klasse, waar morgennamiddag Westerlo en Antwerp het tegen elkaar opnemen in een levensbelangrijk duel. Of toch niet? "Het is nog te vroeg op het seizoen om te spreken van de match van het jaar", aldus Maxime Annys van de thuisploeg.

Door Dirk Pieters
 
"Het seizoen is nog te lang is om nu al te spreken van de match van het jaar. Het is weliswaar een match tussen twee ploegen uit de top vijf en heeft dus wel degelijk zijn belang, maar een nederlaag is geen drama voor beide ploegen op dit moment", begon Annys zijn analyse voor de wedstrijd.
 
Toch is er ambitie bij Westerlo: "We hebben alvast de ambitie om naar eerste klasse te gaan, maar er zijn naast ons en Antwerp ook nog andere kandidaten."
 
"Ik denk dat we vooral moeten blijven spelen hoe we bezig zijn en enkel naar onszelf kijken. Niet te veel naar andere ploegen kijken en zien waar het ons brengt."
 

"Helse sfeer"

Voor trainer Dennis van Wijk - ex-Antwerp - wordt het een heel bijzondere wedstrijd, al nuanceert Annys dat wel: "Hij pakte de match niet anders aan dan anders. Voor hem is dit ook gewoon een wedstrijd die hij wil winnen."
 
Dat er 2900 supporters van Antwerp de trip naar Westerlo maken, vindt de speler van Westerlo enkel leuk: "Er zal inderdaad een helse sfeer zijn. Zeker in Westerlo waar de supporters heel kort rond het veld zitten, maar dat maakt het alleen maar mooier."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties