Top&Flop Destorme & Club Brugge

Destorme & Club Brugge
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

De Orkaan van Oostende

David Destorme, de orkaan van Oostende. Met een hattrick toonde hij KV Mechelen de weg aan de Belgische Kust. Altijd al een toonbeeld geweest trouwens van moed en zelfopoffering. In tijden dat het minder gaat met Malinwa toonde hij - samen met Biset overigens - al enkele weken dat de enige weg die van de noeste arbeid is. Zo'n speler heeft dan ook nog eens de gunfactor enorm mee. Wie wil nu niet dat hij eens tekent voor een hattrick?

Ivan Santelfi

Twee strafschoppen scoren - geniaal koeltjes binnengeschoten, dat wel - is op zich geen prestatie om gek van te worden, maar dat de speler er al 11 op evenveel wedstrijden heeft ingeknald is wel knap te noemen. Bovendien werkt de wisselwerking met de andere spelers voorin bij KV Kortrijk ook geweldig. Opmerkelijk ook: Santini wou zelfs de tweede penalty laten trappen door Benito Raman. Een aimabel figuur dus die Santini. Zo'n speler heeft zo stilaan ook de gunfactor mee. Wie gunt hem zijn hattrick eens niet?

Nicky Evrard

Op je achttiende met recht en reden nationale keepster zijn, het is niet iedereen gegeven. Vrijdagavond toonde Nicky Evrard tegen Club Brugge nog eens haar belang voor AA Gent. Tot drie keer toe pakte ze een bal van Jana Coryn en ook op voorzetten en dieptepasjes was ze er steeds als eerste kordaat bij. Bovendien hield ze zo de nul in een belangrijke wedstrijd in de strijd om drie punten. Een reactie van haar volgt nog op Voetbalkrant.com.

FLOP

Club Brugge

Ook al speelde de scheidsrechter (zie onder) wel degelijk zijn rol in KV Kortrijk - Club Brugge, toch moet Blauw-Zwart wel degelijk ook de hand in eigen boezem steken. Voorin was er te weinig tempo en te veel slordigheden, op het middenveld werden te veel duels verloren en te veel fouten gemaakt en verdedigend stond het ook niet overal heel stabiel. De Bock was dramatisch als linksachter, Jorgensen probeerde hem bij te staan en werd ook keer op keer voorbijgeknald door de sterke Coulibaly.

Luc Wouters

We moeten eerlijk zijn: de spelleiding in Kortrijk - Club Brugge was echt niet goed. De tweede strafschop en rode kaart was helemaal belachelijk, de manier waarop De Sutter zijn tweede kaart pakte was vooral compensatie voor het eerder geleden leed. Dat kan je zelfs zeggen over de eerste strafschop. Maar aan de andere kant had ook Mechele er vlotjes uit kunnen gaan met een rode kaart na een haakfout op de doorgebroken Coulibaly, hetzelfde kan je zelfs zeggen over De Bock.

Kawashima

Blundershima is terug, lees hier meer over de naamgeving van de Japanner. Was hij in weken 1 tot 10 nog een van de meest constante factoren, dan was het tegen Charleroi geen topmatch van de Japanse doelman. Tot drie keer toe ging hij flagrant in de fout, "gelukkig" leverde dat amper een doelpunt op voor Charleroi. Toch nieuw puntenverlies voor Standard, dat deze week ondanks de mooie leidersplaats ook een beetje onder druk komt te staan.

Ongeluksvogel van de week: Bjorn Engels

Acteerde de rest van Club Brugge op een laag peil, dan vielen enkele spelers (Meunier, Ryan en Engels) nog goed mee. Het is dan ook jammer dat net hij werd uitgesloten in de slotminuut. Overigens niet eens terecht, want Engels leek echt wel op de bal te tacklen. Gelukkig geen schorsing voor de centrale verdediger van Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties