Been: "Zo snel mogelijk overwintering verzekeren"

Been: "Zo snel mogelijk overwintering verzekeren"
Foto: © SC

Genk gaat vanavond in eigen huis tegen Rapid Wien op zoek naar een knappe negen op negen in Europa. Dat zou voor de modale Belgische voetbalfan alvast een verademing zijn na de blamage van gisteren in Brussel.

Met een negen op negen is de kwalificatie ook zo goed als binnen. "Als je zo'n overvolle kalender hebt als wij, dan kan je elk beetje rust goed gebruiken. Zowel mentaal als fysiek. Mochten we voortijdig zeker zijn van kwalificatie voor de volgende ronde, dan zou ik eventueel af en toe een speler kunnen sparen. Drie dagen na de terugmatch in Wenen spelen we bijvoorbeeld thuis de topper tegen Anderlecht", aldus Been in Het Belang van Limburg.

Been heeft er voorzichtig vertrouwen in. "We gaan vol voor 9 op 9 maar voetballers zijn geen robots. We zijn op onze hoede voor Rapid. Mentaal zijn ze ijzersterk, ze geven nooit op. Het lijkt allemaal zo eenvoudig wat we neerzetten, maar het is elke dag opnieuw bevestigen, daarvoor is er telkens weer een optimale focus nodig."

"Zo moet het ons lukken om tegen Rapid deze reeks verder te zetten. Twaalf wedstrijden zonder nederlaag moeten er dertien worden. Hopelijk zit het stadion lekker voor vol voor een mooie Europese avond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties