Spelersvakbond dreigt met boycot WK

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Spelersvakbond dreigt met boycot WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De organisatoren van het WK 2014 zitten met de handen in het jaar. De Braziliaanse spelersvakbond dreigt er immers mee om op het laatste moment het toernooi te boycotten. "Het is simpelweg te warm om op sommige tijdstippen te voetballen."

De eerste wedstrijden op het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië worden op het middaguur (lokale tijd, nvdr.) afgewerkt. Op die manier wil de FIFA de Europese uitzendingen niet in de weg lopen. Maar daar is de Braziliaanse spelersvakbond het niet mee eens.

“Het is simpelweg te warm om op sommige tijdstippen te voetballen”, vertelt Rinaldo Martorelli aan Reuters. “Ik ben ervan overtuigd dat we er in zullen slagen om die wedstrijden te boycotten. En wil de wereldvoetbalbond zo’n fiasco riskeren?"

In Brazilië worden wedstrijden tegen de regelmaat van de klok via de rechtbank betwist. Bovendien wil de voorzitter van de Braziliaanse spelersvakbond de rechtzaak pas op het laatste moment inroepen. “Dan heeft de FIFA amper de tijd om te reageren”, klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties