Van den Brom: "Winnen om de rust te doen terugkeren"

Van den Brom: "Winnen om de rust te doen terugkeren"
Foto: © SC

Vrijdagmorgen: Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock zijn aandachtige toeschouwers bij de ochtendtraining. In sommige middens wordt geloofd dat de match van zondag cruciaal wordt voor het aanblijven van John van den Brom. Maar niet bij voorzitter en manager.

Na de match tegen PSG liet Vanden Stock al horen dat ongeacht het resultaat van zondag tegen Standard Van den Brom volgende week nog steeds trainer van Anderlecht zal zijn. "Ik weet dat er druk staat op de ploeg en op mijn persoon", knikte Van den Brom vrijdag op zijn persconferentie. "Een winst tegen Standard kan de rust echter laten terugkeren in het huis."

De grootste kritiek was dat Van den Brom tegen PSG een gelaten indruk op de bank gaf en geen overtuiging meer uitstraalde. "De match was gespeeld na een halfuur. Ik zag het nut er niet van in om te staan gesticuleren aan de zijlijn. Ik ben ook niet gelaten. Ik ben integendeel een coach die zijn emoties laat praten, maar tegen PSG was het kalf na een halfuur verdronken."

Het zal in ieder geval afwachten worden wat het zondag geeft. Een verlies in eigen huis tegen de aartsvijand uit Luik zal de druk van de supporters en de buitenwereld enkel maar doen toenemen. "Winnen tegen Standard is eigenlijk de enige oplossing om alles weer wat rustiger te krijgen."

Na de kritiek op Suarez verwacht hij ook een reactie van zijn Argentijnse aanvaller en tevens een stevige reactie tegen Standard. "Want tegen PSG waren we weeral te braaf", zei Van den Brom nog. En ondertussen blijven zowel preses als manager herhalen dat ze "200 procent achter hun coach staan". Wordt vervolgd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties