Vanhaezenbrouck: "Match tegen Bergen wordt een uitdaging"

Joris De Wolf
| 6 reacties
Vanhaezenbrouck: "Match tegen Bergen wordt een uitdaging"
Foto: © SC

Kortrijk doet het voorlopig heel goed in de Jupiler Pro League. Door de recente overwinningen tegen zowel Anderlecht als Club Brugge draaien de Kerels bovenaan mee in het klassement. Zaterdag wacht de moeilijke verplaatsing naar hekkensluiter Bergen.

“Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd”, zegt Vanhaezebrouck op de wekelijkse persconferentie. “Bergen zal heel gemotiveerd aan de aftrap staan. De voorbije jaren lieten we veel punten liggen in het Stade Charles Tondreau, we hebben onze historiek niet mee. Versta me niet verkeerd, we zijn zeker niet bang. Maar we moeten realisme aan de dag leggen.”

“Het wil niet zeggen omdat we twee toppers hebben geklopt dat we iedereen gaan opeten. We staan trouwens voor een heel zwaar programma. Van de komende vijf wedstrijden spelen we er vier buitenshuis. Ik zie dat als een uitdaging, te beginnen met de wedstrijd op Bergen.”

Keet
Voor de wedstrijd tegen de Henegouwers kan Vanhaezebrouck waarschijnlijk geen beroep doen op de diensten van zijn keeper Darren Keet. De Zuid-Afrikaan sukkelt met ontsteking aan de knie. Hij heeft ook wat last aan zijn lies. “Het is nog niet zeker of hij speelklaar geraakt. In het andere geval zal Patrick Deman klaar zijn om hem te vervangen. Het verhaal van de 45-jarige Deman kan u HIER lezen.

Incident Club Brugge
Vanhaezebrouck kwam nog een keer terug op het Club Brugge-incident. “Over een ding wil ik nog iets kwijt. KV Kortrijk wil zich profileren als een familieclub. Een plaats waar vaders met hun zoontjes naar de match komen kijken. Veel van die kinderen zijn nog te klein om in de staantribune achter de goal te staan. Daarom kopen hun ouders tickets voor de zittribune. Als ik dan hoor dat er tijdens de wedstrijd tegen blauw-zwart kinderen al wenend zijn moeten vertrekken, dan heb ik het daar heel moeilijk mee.”

“Ik pleit voor een vol huis, maar niet ten koste van onze eigen supporters. Er waren supporters van Club Brugge aanwezig die zelfs niet meer welkom zijn in hun eigen stadion. Kinderen werden angst ingeboezemd, ze mochten niet juichen als Kortrijk een goal maakte. Dat gaat voor mij een brug te ver. Ik hoop dat we in samenspraak met de politiediensten daar in het vervolg iets aan kunnen doen. Kortrijk wil een veilige thuishaven zijn voor alle kinderen”, besluit Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties