"Zlatan zou de Gouden Bal wel eens kunnen winnen"

"Zlatan zou de Gouden Bal wel eens kunnen winnen"
Foto: © SC

Het referendum van de Gouden Bal komt dichter en dichterbij. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Franck Ribéry zijn de grote favorieten, maar volgens voormalig topspits Jean- Pierre Papin maakt ook Zlatan Ibrahimovic een kans.

Op 13 januari 2014 wordt bekendgemaakt wie de Gouden Bal van dit jaar wint. Carlo Ancelotti schoof Cristiano Ronaldo al vooruit (lees HIER), maar volgens Jean-Pierre Papin ligt ook Zlatan Ibrahimovic op de loer.

Papin speelde in het seizoen 1985-1986 voor Club Brugge en speelde later ook nog voor Olympique Marseille, AC Milan en Bayern München. De goaltjesdief is enorm onder de indruk van Ibra. “Sinds woensdag is het ook echt mogelijk dat hij de Gouden Bal wint. Hij scoorde fantastische goals waarmee hij nog maar eens de aandacht naar zich toezoog", zegt hij in L'Equipe.

"Hij maakt doelpunten die je iemand anders nooit zal zien maken. Dat is zijn kracht"

Ook Dino Zoff – voormalig doelman van de Italiaanse nationale ploeg – is van mening dat de Zweed de Gouden Bal kan winnen. “Als hij op deze manier verder doet dan is hij zeker één van de favorieten. Zijn kracht is dat hij doelpunten maakt die je iemand anders nooit zal zien maken. Hij kan van eender waar op eender welke manier scoren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties