Porto slaat kloofje in Portugese competitie

Joris De Wolf

FC Porto heeft de kraker van de achtste speeldag in de Portugese competitie naar zijn hand gezet. De ploeg van Paulo Fonseca haalde het met 3-1 van Sporting Lissabon. Onze landgenoot Steven Defour viel in in de tweede helft.

Na goed tien minuten spelen scoorde Josue van op de penaltystip het openingsdoelpunt. Nadien was het wachten tot de tweede helft vooraleer William Carvalho de bordjes opnieuw in evenwicht bracht.

Echt lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijke stand. Amper drie minuten na de gelijkmaker bracht Danilo FC Porto opnieuw op voorsprong. Lissabon kwam opnieuw beter in de wedstrijd en Porto-goalie Helton had enkele keren een goede reflex nodig om de thuisploeg van een nieuw tegendoelpunt te behoeden.

Porto mikte op de counter en het was Lucho die de wedstrijd in een beslissende plooi legde. Steven Defour en co zijn nu al 76 thuiswedstrijden op rij ongelsagen. Door deze overwinning staat Porto al vijf punten voor in het klassement op Sporting Lissabon