Reactie Buyens: "Anderlecht had schrik om van negen man te verliezen"

Buyens: "Anderlecht had schrik om van negen man te verliezen"
Foto: © SC

De gecombineerde fysieke kracht van Yoni Buyens en William Vainqueur maakte het Anderlecht heel moeilijk op het middenveld. Buyens was dan ook allesbehalve te spreken over de (onterechte) uitsluiting van zijn maatje.

Scheidsrechter Nzolo kan zich de volgende weken beter niet vertonen in Luik, want de spelers hadden vrijwel allemaal kritiek op zijn prestatie. Ook Buyens: "In de eerste helft werd ons een zuivere penalty onthouden en dan kwam er nog dat rood bovenop. Eerst wil Nzolo geen rood trekken, maar dan keek hij naar die grensrechter die als een zot stond te zwaaien met zijn vlag en die zei dat het direct rood moest zijn. We hebben de beelden gezien. Het enige wat ik ervan kan zeggen: schandalig."

Toch was Buyens tevreden over wat zijn overgebleven ploegmaats lieten zien. "Tijdens de rust waren we niet tevreden, maar door de omstandigheden kan je niet anders. Spijtig van William. Er is ons hier weer onrecht aangedaan, maar we stonden er als een blok. Met negen deden we het nog altijd goed en kon Anderlecht niet gevaarlijk worden. Ze hadden precies schrik om tegen negen man te verliezen. Raar!"

Voor Buyens is het alvast de tweede match op rij dat hij in de basis staat. "Ik heb alles gegeven. Of ik er nog twee aankan? Ik heb anderhalve maand geen volledige wedstrijd gespeeld, dus ben ik nu wel fit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties