Wisselvallig parcours voor Mignolet

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Wisselvallig parcours voor Mignolet
Foto: © SC

Voetbalkrant.com kijkt de komende weken in de glazen bol van het nieuwe Football Manager 2014. We bekijken hoe het de 25 meest recent opgeroepen Rode Duivels verging in hun carrière. Vandaag is onze nummer twee, Simon Mignolet, aan de beurt.

Clubniveau

Bij Liverpool maakt Mignolet een mindere start als in het echte leven. De doelman krijgt in 34 competitiewedstrijden maar liefst 43 goals om de oren. Het zorgt ervoor dat hij de komende twee seizoenen genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

Reina keert immers terug uit Napels en wordt opnieuw de onbetwiste nummer één. Daarna moet Mignolet afrekenen met Jason Steele, elk spelen ze zowat de helft van de partijen. Na een laatste seizoen met amper veertien optredens trekt Mignolet transfervrij naar het Franse Montpellier. Daar wordt hij opnieuw eerste doelman.

Met Liverpool pakt hij wel de Europa League in 2019. Verder haalt hij met Montpellier een beker en een supercup binnen.

Nationale ploeg

In de nationale ploeg blijft hij tweede viool spelen na Thibaut Courtois. Hij dikt zijn totaal met negen stuks aan tot 21 caps.

Eretitels

In Engeland pakt Mignolet geen individuele awards. In Frankrijk komt hij er enkele keren dicht bij. Zo werd hij drie keer genomineerd voor doelman van het jaar. In die verkiezing werd hij één keer derde.

Kijk zelf hoe het de andere Duivels vergaat!

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Monsieur Wilmots, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Bent u benieuwd naar de prestaties van de andere Rode Duivels? Klik dan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties