Zenit en Porto houden het op een gelijkspel

Zenit en Porto houden het op een gelijkspel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep G namen Zenit Sint- Petersburg en FC Porto het op de vierde speeldag van de Champions League tegen elkaar op. Bij de thuisploeg startte zowel Nicolas Lombaerts als Axel Witsel in de basis, bij Porto mocht ook Defour nog eens beginnen.

De bezoekers waren de betere in de eerste helft. Lucho Gonzalez maakte er op aangeven van Danilo 0-1 van. Echt lang kon Porto niet genieten van die voorsprong. Amper vijf minuten na het openingsdoelpunt bracht wie anders dan Hulk de bordjes opnieuw in evenwicht. Voor de Braziliaan zijn tweede doelpunt in deze Champions League.

In de tweede helft had Zenit het betere van het spel. Na goed een uur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop na hands van een Porto-verdediger. Hulk zette zich achter de bal, maar had medelijden met zijn ex-ploeg. De bal werd gestopt door Helton. Nadien had Zenit nog kansen genoeg om de winst te pakken. Maar zowel Kerzhakov, Arshavin als Ansaldi kwamen niet meer tot scoren.  Tien minuten voor affluiten moest Axel Witsel geblesseerd het veld verlaten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties