Villas-Boas:"Teleurgesteld in Lukaku"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Villas-Boas:"Teleurgesteld in Lukaku"
Foto: © SC

Tottenham-coach Villas-Boas lag de voorbije dagen zwaar onder vuur omwille van de beslissing om Lloris te laten doorspelen na zijn botsing met Lukaku tijdens de match tegen Everton. De Portugese coach blijft echter achter die beslissing staan en is kritisch voor de rol van de Rode Du

Doelman Lloris moest in het duel tegen Everton minutenlang verzorgd worden aan het hoofd na een botsing met de knie van Lukaku. De Fransman was zelfs even buiten westen, maar de medische staf besliste dat er geen probleem was om hem te laten doorspelen. In The Telegraph verdedigt Villas-Boas die beslissing. Hij verwees ook naar het incident anderhalf jaar geleden met Muamba, toen clubdokter Mughal en fysio Scott diens leven redden na een hartaanval.

De Portugese coach is teleurgesteld over de vele negatieve reacties. “Sommigen hebben deze kans aangegrepen om in de pers te komen. Ze hebben geen ervaring op het veld in het beoordelen van dit soort situaties. Ik merk dat twee personen van de medische staf, die twee jaar geleden op het veld het leven redden van een voetballer, volledig vergeten en slecht behandeld worden en geen respect krijgen van de opiniemakers.”

Villas-Boas geeft nog aan de kritiek niet persoonlijk te nemen, maar wel zeer teleurgesteld te zijn. Hij komt ook nog terug op de rol van Lukaku, die hij zelf nog naar Chelsea haalde. “Ik vind het opvallend dat niemand heeft uitgezocht of de speler de keeper had kunnen vermijden en ik ben teleurgesteld dat Lukaku Hugo niet gecontacteerd heeft. Ik stel zijn integriteit niet in vraag, ik heb het volste respect voor hem en hij ook voor mij denk ik. Hij is een jonge, getalenteerde speler, maar ik denk dat hij over Lloris had kunnen springen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties