Nederlander wijst Celtic naar de zege

Joris De Wolf
| 4 reacties

Celtic Glasgow heeft op de dertiende speeldag in de Schotse Premiership geen steek laten vallen op het veld van Ross County. De troepen van Neil Lennon wonnen eenvoudig met 1-4. Bij Celtic was de Nederlander Virgil van Dijk met twee doelpunten de grote man.

Vlak voor de rust opende de Nederlandse verdediger de score. Met een rake kopbal op een voorzet van Emilio Izaguirre gaf hij doelman Brown het nakijken. Amper zeven minuten na de koffie verdubbelde diezelfde Van Dijk de score. Opnieuw op hoekschop wist hij de bal in het net te knikken.

Via Sproule kwam Ross County nog even opzetten. Maar Joe Ledley zette met twee doelpunten de overwinning van Celtic nog wat meer in de verf. De groenhemden staan nu nog steviger op kop in de Schotse competitie.