Barcelona wint, maar ziet absolute sterkhouder uitvallen

Joris De Wolf
| 8 reacties

Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Atlético Madrid. De Catalanen wonnen eenvoudig op het veld van Real Betis, maar zagen Lionel Messi uitvallen met een hamstringblessure.

Na amper twintig minuten moest de Argentijnse ster het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Andrés Iniesta. Het is niet de eerste keer dit jaar dat Messi sukkelt met spierblessures. In april viel hij ook al uit met een hamstringblessure. In september had hij enkele weken last van de spieren in een bovenbeen.

In een dolle twee minuten vlak voor de rust kon Barcelona twee keer te scoren. Eerst scoorde Neymar op aangeven van Fàbregas het openingsdoelpunt, nadien was er Pedro die thuisdoelman Sara het nakijken gaf.

Real Betis kwam gemotiveerder uit de kleedkamer. Joan Verdú zag zijn bal tegen de paal belanden. Barça kreeg nadien opnieuw meer grip op de wedstrijd en vlak na het uur resulteerde dat in de 0-3. Fàbregas tikte na goed voorbereidend werk van Iniesta en Montoya de bal binnen. Tien minuten voor affluiten zette dezelfde Fàbregas de 0-4 op het bord. In de toegevoegde tijd kon Molina nog milderen tot 1-4.

Doordat Atlético eerder op de avond niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Villareal, loopt Barcelona nu drie punten uit op de Madrilenen. Real Madrid volgt op zes punten.