Reactie Gent-bestuur opgelucht: "Verdiende overwinning"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Gent-bestuur opgelucht: "Verdiende overwinning"
Foto: © SC

Voorzitter Ivan De Witte en algemeen manager Michel Louwagie waren erg tevreden na de eerste zege in meer dan twee maand van AA Gent. De Witte kwam ook nog eens terug op zijn uitlatingen in verband met die zware nederlaag op Standard vorig seizoen.

Sander De Graeve in Charleroi

"Het is een verdiende zege", steekt algemeen manager Michel Louwagie van wal. "We troffen drie keer de lat, maar we bleven ervoor vechten. Dan mag je zeggen dat de zege verdiend is. We hebben het de eerste twintig minuten verstandig aangepakt."

"We zagen het goede van de match tegen Standard bevestigd, maar één zwaluw maakt de lente nog niet", blijft Louwagie voorzichtig. "Nu moeten we die twee weken gebruiken om enkele spelers te recupereren en tot een typeploeg te komen."

De druk was groot voor de wedstrijd. "De druk wordt meestal door de media opgevoerd. In sommige kranten al meer dan andere", gooide Louwagie een steen naar de media. Ook de kritiek op het belang van het fysieke aspect zat hem hoog. "In tegenstelling tot anderen ben ik wél licentiaat lichamelijke opvoeding. De laatste twee wedstrijden zie ik dat de fysiek in orde is."

Voorzitter De Witte kwam ook langs en gaf nog wat verduidelijking bij zijn uitlatingen rond de 7-0 nederlaag van Gent tegen Standard. (Hij insinueerde dat die match verkocht was, nvdr.) "Ik heb me misschien wat laten verleiden tot zo'n uitspraak die ik beter niet gedaan had. Het is me al meermaals overkomen in al die jaren als voorzitter en het zal me waarschijnlijk nog overkomen."

Verder kondigde hij ook versterkingen aan. "We gaan de groep zeker proberen versterken in januari."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties