Anderlecht-bussen aangevallen door Limburgse heethoofden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 108 reacties
Anderlecht-bussen aangevallen door Limburgse heethoofden
Foto: © SC

RSC Anderlecht won afgelopen zondag met het kleinste verschil van KRC Genk. Enkele Limburgse heethoofden konden de nederlaag niet verkroppen en vielen de fans van paars-wit aan.

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht ging afgelopen zondag met 0-1 winnen bij KRC Genk. De goedgemutste fans van paars-wit kwamen bij het verlaten van de bezoekende parking echter oog in oog te staan met enkele Limburgse heethoofden.

De redactie van Voetbalkrant.com kwam te weten dat twee bussen werden bekogeld met stenen, aanstekers en andere voorwerpen. "Het gaat om de supportersclubs uit Rijkevorsel en Lommel (The Mighty Mauves en Purple Tornado, nvdr.)", bevestigt Ivan Boelens van de paars-witte Supportersfederatie. "Vooral de club uit Rijkevorsel is het zwaarst getroffen. Die jongens hebben een eigen bus en zagen enkele ruiten sneuvelen."

Het nieuws glipte zondagavond en gisteren door de mazen van het medianet. En daar zijn de Anderlecht-fans niet blij mee. "Een tijdje geleden was er een incident met Anderlecht-supporters die zich van hun slechtste kant lieten zien toen een ze een bus van Club Brugge in het vizier kregen", besluit Boelens. "Ik wil dat gedrag opnieuw afkeuren, maar destijds zat de media er onmiddellijk op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties