Denkt Kevin De Bruyne al aan een uitleenbeurt?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Denkt Kevin De Bruyne al aan een uitleenbeurt?
Foto: © SC

Kevin De Bruyne krijgt maar geen voet aan de grond bij Chelsea. De Rode Duivel mag stilaan zijn catalogus doorbladeren op zoek naar een uitleenbeurt. Hoe groot zijn de kansen voor de geïnteresseerde clubs?

Door Cédric De Volder

José Mourinho was in de voorbereiding op deze voetbaljaargang laaiend enthousiast over Kevin De Bruyne. “The Kid blijft”, was een geroemde uitspraak. Maar The Special One deed zijn eigen bijnaam enkele weken geleden alle eer aan door KDB uit de selectie te bannen. Resultaat? De Rode Duivel wordt na de jaarwisseling wellicht verscheept naar voetbalvriendelijker contreien. Welke clubs zijn geïnteresseerd? En vooral: wie maakt kans op het Oost-Vlaamse goudhaantje?

RSC Anderlecht: 0,5 %

Herman Van Holsbeeck liet vorige week optekenen dat de Belgische landskampioen de ‘landgenoten in moeilijkheden’ volgt. Toch is De Bruyne geen spek naar Brusselse bek. Chelsea verkiest wellicht een hoger aangeschreven competitie om hem te stallen. Bovendien heeft de Oost-Vlaming zijn hart verpand aan KRC Genk.

Queens Park Rangers: 0,5%

De blauwhemden maakten de Rode Duivel de voorbije weken talloze keren het hof. Enig probleem: QPR voetbalt momenteel in The Championship. Boeken toe voor de Londense buren.

Werder Bremen: 4%

De Bruyne ontbolsterde vorig seizoen helemaal bij Werder. Hij speelde zich week na week in de kijker van moederclub Chelsea, maar ook van enkele Duitse topclubs. Toch is de kans zo goed als onbestaande dat hij opnieuw het groene shirt aantrekt. Werder verloor de voorbije seizoenen heel wat pluimen en kampeert ook dit seizoen op een povere negende stek in de Bundesliga.

Chelsea FC: 10%

De kans dat De Bruyne het seizoen vervolmaakt wordt week na week kleiner. Mourinho is niet de man die zijn fouten graag toegeeft. Bovendien wil de middenvelder zelf geen risico’s nemen met het wereldkampioenschap voor de deur. Spelen is een absolute must!

Atlético Madrid: 15%

Vooral de interesse van Chelsea in Atlético-aanvoerder Koke blaast deze piste adem in. De Londenaren stellen de Madrilenen dan ook een ruil voor. De kans dat De Bruyne de derde Belg wordt bij Los Colchoneros is klein, maar zeker niet onbestaande.

Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen: (ieder) 20%

Beide clubs lopen al enkele maanden wild van De Bruyne. Gelb und Schwarz probeerde de middenvelder in het tussenseizoen zelfs definitief te contracten, maar botste op een ‘njet’ van Chelsea. Ook nu volgen beide Duitse toppers het parcours van de Rode Duivel op de voet. Een verhuis richting Duitse top zou alleszins geen stap achteruit zijn voor KDB. Enig probleem: stellen ze zich tevreden met een tijdelijke overeenkomst?

Fenerbahçe: 30%

De piste wordt wellicht op hoongelach onthaald, maar in de Londense bestuurskamer is de Turkse topclub wel degelijk een gevoelig onderwerp. De Bruyne kan er in de Süper Lig omgaan met immense druk en loopt er tal van topvoetballers tegen het lijf.  Bovendien lijken ook zijn speelkansen er groter dan bij pakweg Dortmund. Zin in een Turks avontuurtje, Kevin?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties