Robben: "Japan misschien wel moeilijker dan Colombia"

Robben: "Japan misschien wel moeilijker dan Colombia"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als België speelt Nederland in de komende dagen zowel tegen Colombia als tegen Japan. Iedereen heeft de mond vol van de sterke Colombianen, maar Robben waarschuwt ook voor het 'gele gevaar'.

Robben denkt dat de wedstrijd tegen Japan wel eens moeilijker zou kunnen worden dan die tegen Colombia.  "Ik vind ze beide wel interessant. Iedereen heeft het natuurlijk wel over Colombia, omdat die vierde staan op de wereldranglijst en een heel goede ploeg hebben. Maar Japan is misschien nog wel lastiger", vertelt hij in VI.

"Ik ken behoorlijk veel Japanners die in de Bundesliga spelen. En in Keisuke Honda en Shinji Kagawa hebben ze misschien wel hun beste spelers. Ze beschikken gewoon over een goede ploeg. Dat wordt een lastig karwei zaterdag."

Dat het duel in Genk wordt afgewerkt, stoort hem wel wat. "Ik vind dat niet zo leuk, maar het is nu eenmaal zoals het is. Ik heb wel liever België dan Japan, moet ik zeggen. Maar zij zijn het organiserende land heb ik me laten vertellen en dan kan het niet op Nederlandse bodem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties