Analyse Het herfstrapport van OHL: onvoldoende

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Het herfstrapport van OHL: onvoldoende
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de dertiende plaats vinden we OHL.

Door Robby Morren

De ambitie

Bij OHL maakte men voor aanvang van het seizoen de ambitie heel duidelijk. De club wil stilaan uitgroeien tot een stabiele eersteklasser en daarbij hoort de achtste tot tiende plaats in het klassement.

De cijfers

De fusieclub bleef tijdens de heenronde ver onder de verwachtingen. OHL kon amper drie keer winnen en bleef vijf keer steken op een gelijkspel. Daarmee delen de Leuvenaars de dertiende stek in onze pintjesliga met Lierse. De enige uitschieter was de overwinning tegen Lokeren.

Het rapport

We kunnen OH Leuven geen voldoende geven op het herfstrapport. Daarvoor waren de resultaten in de heenronde té mager. Zelfs bij deze gezellige, familiale club stonden de zenuwen bijzonder strak gespannen en wankelde de stoel van coach Ronny Van Geneugden aan de vooravond van de cruciale zespuntenwedstrijd tegen Lierse.

De ontlading was dan ook bijzonder groot bij iedereen die een hart voor OHL heeft na de 2-0 zege tegen de Pallieters. Die driepunter zorgde ervoor dat de club herademt en dat de terugronde toch met een ietwat geruster gevoel kan worden aangevat, maar het besef is bij iedereen aanwezig dat het beter moet.

Messoudi:  “Een betere terugronde spelen”

“De winst tegen Lierse bracht wat rust in de tent, naar de trainer toe en naar de spelers en het publiek toe. Als je onze wedstrijden goed analyseert, denk ik dat wij toch wel de ploeg zijn die het meeste pech hebben gehad. Ik denk dat er geen enkele ploeg is die zo vaak het doelhout heeft geraakt als wij, zeker in de eerste wedstrijden.”

“Op sommige momenten gaven we ook te makkelijk doelpunten weg en waren we zelf ook niet efficiënt genoeg in de zestienmeter van de tegenstander", analyseert Messoudi tegenover Voetbalkrant.com.

“Onze ambitie was tussen de achtste en tiende plaats eindigen. Dat kan maar dan zal het voetbal iets beter moeten. We zitten er nog bij, we kunnen die ambitie nog altijd waarmaken.”

“We hebben 14 punten gehaald. Het is nu aan ons om een betere tweede ronde te spelen. Onze ambitie moet zijn om beter te doen dan die heenronde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties