Het rapport van de Rode Duivels tegen Colombia

Caroline Tonnelier
| 46 reacties
Het rapport van de Rode Duivels tegen Colombia
Foto: © SC

België had het niet onder de markt met Colombia. Na een sterke eerste helft liet de verdediging het een paar keer afweten in de tweede helft en dat resulteerde in het eerste verlies sinds lange tijd.

Basis

Simon Mignolet 6: Startte goed, maar toonde zich bij bepaalde ballen onzeker. Haalde wel  nog bijna de bal uit de voeten van Falcao bij de eerste goal, maar moest zich dan gewonnen geven.

Toby Alderweireld 5,5: Deed het eerst goed als centrale verdediger, maar ging net als Vermaelen in de fout bij de eerste goal van Colombia.

Thomas Vermaelen 5,5: Groeit stilaan terug naar zijn beste niveau. Met twee tegengoals mag hij echter niet tevreden zijn.

Jan Vertonghen 6: Jan Zonder Vrees kreeg op zijn flank af te rekenen met de vinnige Muriel en Cuadrado, maar gaf weeral geen krimp.

Axel Witsel 7: We zijn het stilaan gewoon dat Witsel op de nummer 6 het hart van het team is. Ook tegen Colombia liet hij dat weer blijken met uitstekend positiespel. Hij is amper van de bal te zetten.

Kevin De Bruyne 6: Wisselde sterke rushes af met enkele verloren ballen. Waarschijnlijk wou hij iets bewijzen aan José Mourinho die in de tribune zat, maar hij forceerde ook iets te veel.

Marouane Fellaini 6: Sterk in de duels en constant opduikend in de zestien, iets minder in de opbouw, maar dat is ook zijn forte niet. Miste dé kans op de aansluitingstreffer!

Christian Benteke 5: Miste toch een kans of drie te veel voor een centrale spits. Zit momenteel in een dipje en dat uit zich vooral voor doel. Zijn kaatsen was dan wel weer goed.

Eden Hazard 8: Heel sterke wedstrijd van de man die deze generatie van assists en doelpunten moet voorzien. Dat lukte niet tegen Colombia, maar aan zijn inzet en creativiteit zal het alvast niet gelegen hebben.

Thomas Meunier 6: Heel degelijke prestatie voor een eerste wedstrijd als Rode Duivel. Deed zijn defensief werk en beperkte zich daartoe, maar dat zal Wilmots alvast tevreden gestemd hebben.

Steven Defour 6: Speelde weer goed met zijn maatjes van bij Standard en lijkt een vaste plaats op het middenveld te gaan krijgen. Terecht ook, want hij is de schakel tussen middenveld en aanval.

Invallers

Romelu Lukaku 6: Deed zijn best, maar kreeg te weinig goede ballen. Heel hard gewerkt, maar geen enkele kans.

Kevin Mirallas 5: Eigenlijk te weinig van gezien om goed te beoordelen.

Dries Mertens 6: Driesje put vertrouwen uit zijn basisplaats bij Napoli en leverde enkele goede voorzetten af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties