Thoelen ambitieus: "Nog een viertal plaatsen stijgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Thoelen ambitieus: "Nog een viertal plaatsen stijgen"
Foto: © SC

Lommel United trekt zaterdagavond naar Virton. De groenhemden willen de recente prestaties een vervolg geven. "We hebben al heel wat stappen gezet", aldus Yannick Thoelen.

Lommel United begon stroef aan het seizoen. Inmiddels nestelden de Limburgers zich in de buik van het klassement. Voetbalkrant.com had een gesprek met doelman Yannick Thoelen.

In het begin liep het helemaal niet vlot voor Lommel, maar de laatste tijd staat de trein terug op rails. Heb je daar een verklaring voor ?
Yannick Thoelen: "Ik denk dat we de laatste weken de wedstrijden naar onze hand kunnen zetten. Dat lukte aanvankelijk niet. Lommel heeft als groep al heel wat stappen voorwaarts gemaakt en daar plukken we nu de vruchten van. We moeten blijven vechten en dan volgen de resultaten wel vanzelf."

Zaterdag volgt de verplaatsing naar Virton. Verwacht je een lastige klus?
Thoelen: "Een zeer lange verplaatsing, hé. (lacht) Meer dan drie uur op een bus zitten is nooit plezant. Maar dat is nu eenmaal een onderdeel van het voetbal. Die spelers van Virton hebben bijna elke week een dergelijke trip voor de boeg. Lommel mag trouwens zeggen dat we er voor de overwinning zullen strijden. De drie punten kunnen we heel goed gebruiken om aansluiting te vinden met het koppeloton. We zijn aan een mooie reeks bezig. Dat moet ons vertrouwen geven. Maar we moeten zeker op onze hoede zijn voor Virton."

Even zag het er slecht uit toen jullie onderaan het klassement stonden. Zorgen de recente prestaties voor een opluchting in de kleedkamer?
"Het is inderdaad een verademing om opnieuw naar boven te kunnen kijken. Want als je onderaan bengelt, heb je onrechtstreeks een klem gevoel. Maar het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies thuishoren in de stand. Er moeten nog veel matchen gespeeld worden. Ik hoop eerlijk gezegd dat we nog 4 plaatsen kunnen stijgen. Maar dan moet je op regelmatige basis winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties