Vanhaezebrouck heeft een plan: "Chadli kan op rechtsachter spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Vanhaezebrouck heeft een plan: "Chadli kan op rechtsachter spelen"
Foto: © SC

België start vanavond (wellicht) met een onuitgegeven defensie tegen Colombia. Maar vooral de rechtsbackpositie is al jaren een onderwerp van discussie. Hein Vanhaezebrouck lanceert dan maar een opmerkelijk voorstel.

De rechtsbackpositie zorgt al enkele jaren voor een heus debat rond de nationale ploeg. De voorbije maanden speelden Guillaume Gillet en Toby Alderweireld er, maar ook die oplossing lijkt velen tegen de borst te stuiten. Ondertussen nam Marc Wilmots Thomas Meunier bij de selectie. En dat zet Hein Vanhaezebrouck aan het denken.

“Waarom scholen we geen andere Rode Duivel om?”, vraagt de oefenmeester van KV Kortrijk zich af in Sport/Voetbalmagazine. “En in dat opzicht denk ik meteen aan Nacer Chadli. De flankaanvaller van The Spurs staat sterk op zijn benen, kan het lijntje moeiteloos aan en is in staat om taakgericht te voetballen.”

“Bovendien is de concurrentie op zijn positie moordend”, besluit Vanhaezebrouck. “In de toekomst verwacht ik ook Adnan Januzaj, Yannick Ferreira-Carrasco en Zakaria Bakkali op zijn huidige stek. Mijn voorstel is dan ook zeker het overwegen waard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties