Wilmots: "Regelmaat is sterkte van België"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Wilmots: "Regelmaat is sterkte van België"
Foto: © SC

De Rode Duivels treden vanavond aan tegen Colombia. Marc Wilmots heeft alvast zin in de oefenpot. "De sterkte van België is onze regelmaat."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels willen vanavond tegen Colombia een verlengstuk breien aan de uitstekende WK-kwalificatiecampagne. Ook Marc Wilmots kijkt uit naar het duel tegen de Zuid-Amerikaanse toppers. "Ik verwacht dan ook een intense wedstrijd. Colombia is een harde ploeg, maar dat is een onderdeel van het moderne voetbal."

"Kunnen iedereen opvangen met ons systeem"

"In de top tien van de FIFA-ranking kan iedereen van iedereen winnen", gaat de selectieheer verder. "Maar de sterkte van België is de regelmaat. We gaan ons dan ook niet aanpassen aan de tegenstander. Ik ben ervan overtuigd dat we iedereen kunnen opvangen met ons systeem. Ook Radamel Falcao? Hij scoort natuurlijk gemakkelijk, hé." (lacht)

In een oefenwedstrijd is natuurlijk ruimte voor enkele experimenten. Heeft die selectieheer al enkele wissels in het achterhoofd? "Het is mijn bedoeling om minstens drie à vier wissels door te voeren, maar dat hangt meestal af van de wedstrijd. Wellicht laat ik enkele jongens invallen na een uur. De kans bestaat dat diezelfde jongens dan starten tegen Japan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties