Benteke twijfelachtig voor dinsdag

Joris De Wolf
| 19 reacties
Benteke twijfelachtig voor dinsdag
Foto: © SC

Komende dinsdag speelt onze nationale ploeg een tweede oefenwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Tegenstander is Japan. Nicolas Lombaerts, Christian Benteke en Nacer Chadli zijn nog niet 100% zeker. "Morgen maakt de bondscoach een beslissing."

Onze Rode Duivels trainden zondagnamiddag anderhalf uur op de terreinen van Anderlecht in Neerpede. Enkele honderden supporters, waaronder heel wat kinderen, kwamen een kijkje nemen naar de nationale helden.

Niet bondscoach Marc Wilmots, maar zijn assistent Vital Borkelmans leidde de training. Wilmots vertoefde in Duitsland voor een benefietwedstrijd. “Er is heel goed getraind, iedereen staat op scherp”, zei Borkelmans op de persconferentie. “Christian Benteke kreeg in de wedstrijd tegen Colombia een trap tegen zijn knie en nam geen risico’s. We zullen afwachten hoe morgen zijn lichaam reageert. Hetzelfde geldt voor Lombaerts en Chadli.”

Dinsdag wacht met Japan opnieuw een taaie tegenstander. Kagawa en co maakten in de vorige interland indruk tegen Nederland. Het werd 2-2 in de Cristal Arena in Genk en daar mocht vooral Oranje blij met zijn. “Japan is een zeer goede ploeg. Zowel atletisch, technisch, fysiek als aanvallend zijn ze ijzersterk. Ook mentaal zijn ze onverstoorbaar. Het feit dat ze tegen Nederland een 0-2 achterstand nog goedmaakten wil veel zeggen. We zullen het zeker niet gemakkelijk krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties