Lukaku: "Systeem niet afrekenen op zevental minuutjes"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Lukaku: "Systeem niet afrekenen op zevental minuutjes"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku moet de Rode Duivels morgen van doelpunten voorzien tegen de Japanse nationale ploeg. De aanvaller breekt echter een lans voor Christian Benteke. "We zijn er allebei van overtuigd dat een tweespitsensysteem beter zou renderen."

Cédric De Volder in Brussel

Christian Benteke vervolmaakte de opwarming met de nationale ploeg, maar hield het vervolgens op een individuele training. Het lijkt dan ook logisch dat Romelu Lukaku morgenavond de Japanse defensie zal doen zweten. Al hoopte hij stiekem toch op een tweespitsensysteem met de aanvaller van Aston Villa.

In de slotfase van de wedstrijd tegen Colombia pokerde Marc Wilmots met beide Premier League-smaakmakers in de aanval. Na afloop liet de selectieheer optekenen dat de tactiek niet voor herhaling vatbaar is. “Maar in de Verenigde Staten hebben we bewezen dat we samen kunnen spelen”, countert Lukaku. “En je kan ons toch niet afrekenen op een zevental minuutjes?”

"Christian en ik zijn overtuigd van tweespitsensysteem"

Het jeugdproduct van RSC Anderlecht benadrukt bovendien het belang van trainingen in een spelsysteem. “We trainen nooit in functie van een 4-4-2 en dat is toch noodzakelijk als je wil overschakelen. Ik weet op zo’n moment mijn taken in balbezit, maar op defensief vlak loopt het stroef. Of ik in het huidige systeem geen schrik heb van een tweestrijd met Benteke? Die voer ik al elke week in Engeland.” (lacht)

“Bovendien zijn Christian en ik beiden overtuigd van het tweespitsensysteem”, gaat de aanvaller van Everton verder. “Ook bij Aston Villa is hij het gewend om op die manier te voetballen. Maar de bondscoach is ervaren genoeg om een beslissing te nemen. Ik heb een eigen mening, maar het heeft geen zin om tegen een trainer in te gaan. Ook bij Chelsea zat ik met José Mourinho in eenzelfde situatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties