Daarom moet Cristiano Ronaldo de Gouden Bal winnen

Daarom moet Cristiano Ronaldo de Gouden Bal winnen
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo is een van de favorieten om FC Barcelona-ster Lionel Messi op te volgen als winnaar van de Gouden Bal. De flamboyante Portugees is zowel bij zijn club als bij zijn land bezig aan een topseizoen. De verkiezing gaat door op 13 januari 2014.

Bij de 23 geselecteerden voor deze prestigieuze prijs zijn er drie topfavorieten. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Frank Ribéry. Als je puur naar de statistieken kijkt is het heel moeilijk kiezen, maar toch neigt de balans dit jaar iets in het voordeel van de 28-jarige Portugees.

Tegenstanders
Dat Ronaldo waanzinnig populair is bij een hele resem supporters lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar hij heeft ook af te rekenen met heel wat tegenstanders. Kijk maar naar het incident rond Sepp Blatter. De voorzitter van de FIFA noemde hem in het openbaar een ‘commandant die veel te graag naar de kapper gaat’.

Voorstanders
Zijn voorstanders daarentegen zijn niet alleen de doorsnee Real Madrid-supporters. Ploegmaats, ex-ploegmaats, trainers en zelfs tegenstanders noemen hem de beste speler ter wereld. Sir Alex Ferguson, José Mourinho, Sergio Ramos, Robin Van Persie, Gareth Bale,… Stuk voor stuk hemelen ze Ronaldo op.

Wat maakt hem dan juist zo goed? Ronaldo is een speler die in alle omstandigheden een goal kan maken. Bij Real Madrid vond hij dit seizoen al zestien keer de weg naar de goal in amper veertien wedstrijden. Hij maakt heel veel doelpunten, maar hij doet dat ook met de nodige flair. Zijn spelstijl is pure klasse, dat zie je niet bij pakweg een Frank Ribéry.

Zweden
CR7 is ook van levensbelang is voor zijn nationale ploeg. In de barragewedstrijden tegen Zweden scoorde Portugal vier doelpunten, alle vier waren ze van zijn makelij. Zo loodste hij zijn land bijna op zijn eentje naar het WK in Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties