De Roeck sakkert na blessure: "Maar andere jongens moeten nu hun kans grijpen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
De Roeck sakkert na blessure: "Maar andere jongens moeten nu hun kans grijpen"
Foto: © SC

Antwerp moet het een tijdje stellen zonder Jonas De Roeck. De verdediger blesseerde zich in de wedstrijd tegen Dessel Sport en komt tot de winterstop wellicht niet meer in actie. "Dit is voor mij persoonlijk heel zuur", zo zegt hij aan Voetbalkrant.com

De Roeck verscheen dit seizoen in zo goed als alle wedstrijden aan de aftrap, maar zal nu toch enkele wedstrijd aan zich voorbij zien gaan. “Voor mij persoonlijk is het echt heel zuur”, sakkert de verdediger. “Het is nog niet duidelijk hoeveel weken ik langs de kant sta, maar ik leg de focus op de eerste wedstrijd na Nieuwjaar. Iedere week dat ik eerder kan aanpikken is natuurlijk mooi meegenomen.”

De ex-speler van onder meer Lierse en AA Gent zit er wel mee in dat hij enkele weken niet in actie kan komen. “Je wil te allen tijde je steentje bijdragen en met mijn ervaring en kwaliteiten kan ik de ploeg toch iets bijbrengen. Maar nu moeten we tonen hoe sterk we zijn als groep en moeten andere jongens hun kans grijpen.”

Het loopt de jongste weken niet al te best bij The Great Old. Het team van coach Hasselbaink liet meermaals punten liggen en zag de concurrentie opnieuw uitlopen. Wat is er aan de hand? “Het zijn een paar elementen samen, denk ik. We hebben een hele, hele jonge groep en op mentaal vlak staan we niet even ver als de andere teams.”

"Een eindrondeticket was en is nog steeds het doel voor Antwerp"

“Deze momenten zijn cruciaal voor een seizoen en dan zie je of er samenhorigheid aanwezig is in de groep of niet. Wij missen dat misschien nog wat, maar dat is niet onlogisch als je ziet hoeveel nieuwe jongens er in het tussenseizoen neerstreken op de Bosuil.”

Maar De Roeck geeft de moed niet op: “Een eindrondeticket was en is nog steeds het doel. We zijn aan het begin van het seizoen door anderen naar voor geschoven als titelkandidaat nummer één, maar wij zijn altijd realistisch gebleven. We willen naar die eindronde en dat is nog steeds haalbaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties