Frankrijk naar het WK: "Maar hopelijk geen problemen dit keer"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Frankrijk naar het WK: "Maar hopelijk geen problemen dit keer"
Foto: © SC

Frankrijk zette dinsdagavond een meer dan scheve situatie recht in de barrages. Les Bleus legden Oekraïne over de knie en mogen naar het WK van volgende zomer in Brazilië. Voetbalkrant.com had een gesprek met een Fransman uit onze competitie: Cédric Berthelin.

Na een matige prestatie in Oekraïne, moest Frankrijk vol aan de bak in het eigen Stade de France. En dat deden de troepen van bondscoach Didier Deschamps dan ook. “Ze hebben gisteren hun kwaliteiten getoond en het is absoluut verdiend dat Frankrijk naar het WK gaat", aldus Berthelin aan onze redactie.

“Het is helemaal niet evident om een terugwedstrijd aan te vatten bij een 2-0-achterstand. Maar met de supporters achter zich in het Stade de France speelde iedereen een goeie wedstrijd.”

Hoewel de Fransen vrij eenvoudig de maat namen van Oekraïne, scoorde Benzema – nadat zijn eerste treffer onterecht werd afgekeurd – een doelpunt uit buitenspelpositie. “Dat zijn zaken die voorvallen, ook op het allerhoogste niveau. Het zijn belangrijke wedstrijden en de druk is ontzettend hoog, hé.”

"Iedereen speelde met een groot hart tegen Oekraïne"

De voorbije jaren waren er nogal wat problemen binnen de Franse nationale ploeg, is er na de kwalificatie beterschap op komst? “Dat hoop ik alleszins. Gisteren speelde iedereen alvast met een enorm groot hart. Er werd gestreden voor iedere morzel grond, je zag dat iedereen gebrand was op een goeie prestatie.”

“Maar of alle problemen nu verleden tijd zijn, weet ik niet. Het is nu zaak om het WK zo goed mogelijk voor te bereiden en te zien dat er in Brazilië geen problemen zijn. Zaken als op het WK in Zuid-Afrika (de spelers staakten toen, nvdr.) mogen niet meer voorvallen. Dat hoort niet bij een topland als Frankrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties