Analyse Het herfstrapport van Genk: geslaagd met onderscheiding

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Het herfstrapport van Genk: geslaagd met onderscheiding
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de tweede plaats vinden we KRC Genk.

Door Robby Morren

De ambitie

"Wij willen in de top drie eindigen", klinkt het in de Genkse bestuurskamer. Dat doel werd vooropgesteld in de media, maar laat het duidelijk zijn: iedereen in Genk wil maar al te graag een vierde landstitel aan het palmares toevoegen.

De cijfers

De cijfers ogen mooi voor Mario Been en zijn troepen. Genk liet op de vijftiende speeldag de kans liggen om alleen aan de leiding te komen en telt nu twee punten minder dan Standard. De blauwhemden begonnen nochtans aarzelend aan de competitie met 6 op 12 maar zetten daarna een hele sterke reeks neer van 17 ongeslagen wedstrijden in alle competities samen. 

Het rapport

De bekerwinnaar ligt perfect op schema en is tot dusver geslaagd met onderscheiding. In de competitie kan KRC Genk de leidersplaats ruiken, in de Europa League werd nog niet verloren en bijgevolg is Europese overwintering bijna een feit.

Mario Been kan aantreden met nagenoeg hetzelfde elftal als vorig seizoen en dat werpt zijn vruchten af. Met Camus en Mboyo kwamen er twee gerichte versterkingen bij. Het zorgt voor een uitgebalanceerd elftal dat op elkaar is ingespeeld en bij momenten bijzonder mooi voetbal op de grasmat legt.

De voorbije twee seizoenen lieten de Limburgers nog te vaak onnodig punten liggen tegen 'kleinere' tegenstanders. Bovendien had Genk het ook bijzonder moeilijk buitenshuis. Daar is dit seizoen verandering in gekomen. De troepen van Mario Been verloren enkel tegen toppers als Standard, Anderlecht en Lokeren. Bovendien heerst er een uitstekende sfeer in de Genkse rangen. "Er zijn geen ego's in de kleedkamer", hoorden we al bij de spelers. Al die elementen maken dat Genk dit seizoen een topkandidaat is om een nieuwe landstitel te veroveren.

Köteles: "We willen de titel"

"We verloren in het begin van de competitie tegen Standard en Lokeren. In die wedstrijden miste ik wel wat maar niemand wint het kampioenschap zonder nederlaag", vertelt Köteles aan Voetbalkrant.com.

"Ik ben tevreden over onze heenronde maar we hebben nog veel werk. We kunnen nog veel leren", benadrukt de doelman die een prima seizoen speelt. "We kunnen altijd verbeteren. Zelfs wat goed loopt moet je proberen perfect te maken.  Ook de paus leert bij tot aan zijn dood", lacht hij. "Er komen nog 15 wedstrijden aan en dan play-offs."

"Er zijn vier à vijf titelkandidaten. Na de heenronde zijn wij misschien nog iets meer favoriet dan bij de start van het seizoen. Wij hebben het niet uitgesproken maar wij willen die titel wel."

Buffel: "Trots op onze prestaties"

Ook Thomas Buffel is best tevreden over de heenronde. "We hebben ons goed in de top genesteld en ook Europees loopt het goed. We hebben de voorbije maanden heel wat gepresteerd."

"We mogen trots zijn op onze laatste weken. We staan verdiend in de top van het klassement. Als we zo verder voetballen, gaan we een mooi seizoen tegemoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties