Racing Genk blijft de rijkste

Joris De Wolf
| 22 reacties
Racing Genk blijft de rijkste
Foto: © SC

Het gaat Racing Genk voor de wind. De Limburgers boekten ook in het seizoen 2012-2013 een mooie winst. Daardoor stijgt hun vermogen tot 40 miljoen euro. Dat is het meeste van het ganse land. "We gaan investeren in het sportieve."

Dankzij de Champions League-campgane van het seizoen 2011-2012 en de verkoop van spelers als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Marvin Ogunjimi boekte de club vorig seizoen 28 miljoen euro winst. Dit seizoen moeten ze in Genk tevreden zijn met 2,2 miljoen euro winst.

“Zonder Champions League is het logisch dat je minder winst boekt”, zegt financieel directeur Filip Aerden in een gepsrek met Het Nieuwsblad. “Vooral door de verkoop van Benteke aan Aston Villa voor negen miljoen euro konden we toch nog wat winst boeken. De beker van België en de Europa League zijn veel minder lucratief dan het kampioenenbal.”

"Dit seizoen snoeiden we 20% in de lonen"

Racing Genk beschikt nu over al die miljoenen, maar wat gaat er daar nu precies met gebeuren? “We zullen fors investeren in het sportieve. Dit seizoen snoeiden we met 20% in de lonen. Daardoor konden we Mboyo kopen en het contract van enkele bepalende spelers openbreken.”

“Afgelopen zondag werd ook de Jos Vaesen Talent Academy geopend. Dat was met 3,5 miljoen euro zeker niet goedkoop. Naast een trainingscomplex voor de jeugd willen we op termijn ook een splinternieuw trainingscomplex voor de A-kern bouwen. Met alles erop en eraan.”

"We hebben nu een spaarpot die we geleidelijk aan kunnen opgebruiken"

“Die grote investeringen zullen we uiteraard voelen. Een klein verlies is ingecalculeerd. We hebben nu een spaarpot die we rustig aan kunnen opgebruiken. Het is goed mogelijk dat we de titel van rijkste club volgens seizoen verliezen aan Anderlecht, zij hebben er dan twee Champions League-campagnes na elkaar opzitten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties