Vierdeklasser aangeklaagd voor racisme door speler Menen

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Vierdeklasser aangeklaagd voor racisme door speler Menen
Foto: © SC

Kalukembi, een speler van vierdeklasser Menen dient klacht in tegen Binche wegens racisme. Aanleiding is het gedrag van de spelers en supporters van de Waalse club tijdens het duel met Menen.

De Congolees Kalukembi voetbalt al zestien jaar in België, maar heeft naar eigen zeggen nog nooit dergelijk racisme meegemaakt. Als 32-jarige ancien doorzwom hij vele watertjes en kreeg hij al heel wat verwijten naar de kop geslingerd. “Maar wat ik in Binche heb meegemaakt is uitzonderlijk en tart alle verbeelding”, aldus de middenvelder in Het Nieuwsblad.

Kalukembi werd tegen Binche bespuugd, geslagen en zelfs met de dood bedreigd, zo geeft hij aan in het interview. Ondanks zijn melding hiervan aan de scheidsrechter greep deze niet in. Uiteindelijk moest de Congolees zelf met rood van het veld, nadat een speler van Binche theatraal zou zijn neergegaan na een armzwaai van Kalukembi. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer werd de speler van Menen verder bejegend door de supporters.

De Congolees diende na even nadenken klacht in bij zijn gemeente Moeskroen. Zijn club steunt hem, maar dient zelf geen officiële klacht in, omdat dit volgens voorzitter Rollé weinig zin heeft. Het dossier wordt wel overgemaakt aan de Belgische Voetbalbond. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties