Porto heeft oog voor talent

Koen Donvil
| 7 reacties
Porto heeft oog voor talent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Porto heeft scouts in dienst die uitstekend werk leveren. Het koopt vaak spelers voor een spotprijs en verkoopt ze voor gigantische bedragen. Op tien jaar tijd reef het voor twintig spelers bijna 500 miljoen euro binnen.

Sport/Voetbalmagazine maakte een berekening van 20 transfers die Porto deed sinds 2004 en begon bij Deco. De Portugees werd in 1999 voor 8 miljoen euro gehaald en werd 5 jaar later voor 21 miljoen euro verkocht aan Barcelona.

Vorig jaar bracht de recordtransfer van Hulk, die naar Zenit Sint-Petersburg trok, 55 miljoen euro in het laatje. Zelf had de Portugese club de Braziliaan in 2008 weggehaald bij het Japanse Tokyo Verdy voor 16 miloen euro.

Afgelopen zomer deden de transfers van James Rodriguez en Joao Moutinho naar AS Monaco de kassa van Porto opnieuw rinkelen. Zij werden in totaal voor 70 miljoen euro verkocht terwijl ze in 2010 voor in totaal 18,3 miljoen euro gehaald werden.

Een totale berekening van de transfers van de 20 spelers leert ons dat Porto in totaal 83,1 miljoen spendeerde om hen naar de havenstad te halen en er bij de verkoop ervan 474 miljoen ontving. Een winst van 390,9 miljoen euro dus. Van mooi scoutingswerk gesproken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties