Groep D: Manchester City maakt geen fout

Bayern München en Manchester City hebben beiden gedaan wat het aan hun status verplicht is: winnen van CSKA Moskou en Viktoria Plzen.

Manchester City - Viktoria Plzen 4-2

The Citizens - nog steeds zonder Kompany en met Boyata op de bank - hadden het voor de pauze niet onder de markt. Dankzij een strafschop konden ze alsnog op voorsprong klimmen, maar Horava zette de bordjes nog voor rust in evenwicht.

Na de koffie stak het talent van City alsnog boven: Nasri, Negredo en Dzeko wisten nog hun doelpuntje mee te pikken, het tegendoelpunt van Tecl deed daar nog weinig tegen. Zo mag Manchester City op de slotspeeldag proberen de leidersplaats af te nemen van Bayern München, al moet het dan wel een 1-3 uitwissen uit de heenmatch.

Plzen is nog steeds puntenloos, maar kan nog naar de Europa League. Dan moet het wel winnen van CSKA Moskou, in Rusland werd het ooit 3-2.

CKSA Moskou - Bayern München 1-3

De bezoekers startten het best aan de wedstrijd. De Nederlander Arjen Robben scoorde na zeventien minuten het openingsdoelpunt. Die 0-1 was ook de ruststand. Tien minuten na de pauze verdubbelde Mario Götze de score. Voor Götze zijn tweede doelpunt in een week tijd. Afgelopen weekend scoorde hij ook al in de competitie tegen zijn ex-club Borussia Dortmund.

Het duurde niet lang vooraleer CSKA opnieuw in de wedstrijd kwam. Kwelduivel van de Rode Duivels, Keisuke Honda, scoorde van op de penaltystip de aansluitingstreffer. De hoop van Moskou was slechts van korte duur, want drie minuten later benutte ook Thomas Müller een strafschop. Nadien werd er niet meer gescoord.

Bayern was al zeker van de volgende ronde in de Champions League. Voor CSKA Moskou is het Champions League-sprookje helemaal voorbij. Op de laatste speeldag moeten ze nog vol aan de bak op het veld van Viktoria Plzen om kwalificatie voor de Europa League veilig te stellen.