Reactie Deschacht: "Harde wet in Champions League"

Deschacht: "Harde wet in Champions League"
Foto: © SC

RSC Anderlecht droomt niet langer van de Europese overwintering. SL Benfica kaapte gisteren het laatste sprankeltje hoop weg uit het Astridpark. "Er zat veel meer in. Vooral dat eerste tegendoelpunt blijft door mijn hoofd spoken", aldus Olivier Deschacht.

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht verloor gisteren met 2-3 tegen SL Benfica. Olivier Deschacht wees na afloop – niet geheel onterecht – de scheidsrechter met de vinger. “We speelden vanavond een perfecte wedstrijd en gaven geen enkele kans weg. Zo’n vrije trap vind ik geen uitgespeelde mogelijkheid, hoor. Bovendien stond die Portugees buitenspel bij het eerste tegendoelpunt.”

“In de slotfase geloofde ik echt in dat derde doelpuntje”, gaat de Oost-Vlaming verder. “In plaats daarvan blijven we opnieuw met lege handen achter. Maar dat is nu eenmaal een harde wet in de Champions League. Ik heb eigenlijk hetzelfde gevoel als na die partij tegen Olympiakos.”

"Opnieuw last aan de enkel"

Op de slotspeeldag van het kampioenenbal trekt paars-wit naar Athene. Een wedstrijd die enkel belang heeft voor de statistieken? “Ik wil daar gaan winnen”, countert Deschacht. “We hebben thuis getoond dat we beter zijn dan de Grieken. Ik hoop dat we dan ook eens het geluk aan onze zijde hebben.”

De recordhouder – Deschacht evenaarde immers het aantal Champions League-wedstrijden van Walter Baseggio – werd kort na de rust gewisseld. “Ik had opnieuw last aan die enkel”, besluit de verdediger. “Wat ik van mijn record vind? Dat interesseert me eerlijk gezegd niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties